Στην αναμονη

Απαρατήρητα

Δίχως απτά αποτελέσματα ή έστω μια κάποια δέσμευση από πλευράς της κυβέρνησης στο κύριο και βασικό αίτημα των δήμων όλης της χώρας για την ανάγκη στήριξης εδώ και τώρα ώστε να μην «εκτροχιαστούν» οι προϋπολογισμοί τους πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η έκταση συνάντηση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Στην έκτακτη αυτή συνάντηση που συνεκλήθη λόγω της απειλής που δημιουργούν στην λειτουργία και των υφιστάμενο προγραμματισμό και των ΟΤΑ όλης της χώρας η ενεργειακή κρίση αλλά και το «αποτύπωμα» του πολέμου στην Ουκρανία,  παραβρέθηκε και μίλησε τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, δίχως ωστόσο να προσφέρουν κάτι απτό σε λύση στους παρευρισκομένους δημάρχους.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 21 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» τόσο ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης όσο και ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν,  υπογραμμίζοντας αμφότεροι ότι πέραν του επικοδομητικού διαλόγου ουδέν άλλο αποτέλεσμα.

Ο μεν Δήμαρχος Κομοτηνής έκανε λόγο για «μετέωρη» συζήτηση σχετικά με όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι, μεταξύ των οποίων και αυτό των προσλήψεων, εξηγώντας πως απτή υπόσχεση για κάτι δεν υπήρξε. Ο ίδιος αναγνώρισε τις δύσκολες εποχές και για το κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζοντας όμως την ανάγκη γενναίων παρεμβάσεων εδώ και τώρα καθότι όπως εξήγησε «είμαστε προ των πυλών στην αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στον προϋπολογισμό μας».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Ιάσμου ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει ότι ουδέν νεότερο υπάρχει και από τα δέκα σημεία που προανήγγειλε τον περασμένο Οκτώβριο ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας την στάση αναμονής που κρατούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος έκανε λόγο για διάλογο εποικοδομητικό που παρήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα κυρίως στον τομέα της ενεργειακής κρίσης που ήταν ωστόσο και το μοναδικό «παράγωγο» της έκτακτης αυτής συνεδρίασης.

Τουλάχιστον υπήρξε «παραγωγή»!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.