Στην ΑΜΘ οι δημοι ακομα τριβουν…

Μπορεί στην Περιφέρειά μας να επικρατεί μια γενικότερη φαγωμάρα για τα έργα που θα υλοποιήσει η Κοινοπραξία ΤAP στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου που διέρχεται από την περιοχή, στην Δυτική Μακεδονία όμως φαίνεται πως δεν έχουν τέτοιες αναστολές, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι όπως ανακοινώθηκε, η Κοινοπραξία πρόκειται να υλοποιήσει δεκαεπτά έργα/ενέργειες συνολικού προϋπολογισμού 7,6 εκατ. ευρώ.
 
Με βάση τη συμφωνία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Κοινοπραξίας ΤΑΡ τα αλλά και τους τέσσερεις βασικούς άξονες που αποφασίσθηκαν μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Κοινοπραξίας (Περιβάλλον, Εκπαίδευση και Κατάρτιση -με έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και τον ενεργειακό τομέα-, Κοινωνικοοικονομική Ανάπτυξη -με έμφαση στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό-, Ποιότητα Ζωής των Τοπικών Κοινοτήτων – με έμφαση στην κοινωνική στήριξη και συνοχή), ανακοινώθηκαν οι δράσεις, μεταξύ των οποίων Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών σε θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου, διαχειριστικές μελέτες δασών, διαμορφώσεις γεφυρών, αναπλάσεις περιοχών, ακόμα και χρηματοδότηση δράσεων εφαρμογής του σχεδίου διαχείρισης λίμνης Καστοριάς.
 
Δεν γνωρίζουμε με τι τρόπο έφτασαν στη συμφωνία, και αν ομονοούν ή απλώς εφαρμόστηκε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αλλά τουλάχιστον πήραν μια απόφαση.
 
Στην Περιφέρειά μας τα έργα για τον TAP έχουν ξεκινήσει, όμως εμείς, και αυτό αναφέρεται περισσότερο στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι νοιαζόμαστε περισσότερο για το τι θα πάρει ο γείτονας, παρά το τι μπορούμε να κάνουμε για το καλό των περιοχών μας. Ας ελπίσουμε ότι θα ακούσουμε σύντομα κάτι θετικό από πλευράς Δήμων ώστε να μην καθυστερούμε… Κ.Μ.
 
Υ.γ.: Σημειώνουμε πάντως ότι για τον δήμο Κομοτηνής οι εργασίες αναστήλωσης του παλιού Επισκοπείου ως κτιρίου αποκείμενου στην οδό Νέστορος Τσανακλή με τα προστατευόμενα από τον νόμο κτίρια, ως μνημεία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, με την προοπτική αυτό να λειτουργήσει ως χώρος ανοικτός σε κοινό και νέους μια χαρά πρόταση είναι… Για να μην καταρρεύσει, να διασωθεί  και να αποδοθεί σε γόνιμες δραστηριότητες ένα κτίριο κόσμημα της πόλης μας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.