Στην Αμερικη χρειαζονται λαντζερηδες

Περί του υπερκορεσμού της Νομικής

Η ανακίνηση του θέματος της τέταρτης Νομικής έχει δημιουργήσει πολλές αναταράξεις, όμως θα πρέπει να τονίσουμε πως μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε για το επάγγελμα του Νομικού, και πως οι απόφοιτοι των σχολών δυσκολεύονται στο σημερινό περιβάλλον εργασίας.

Έτσι επάνω στη συζήτηση ένας φίλος της εφημερίδας μας μίλησε για ένα παλιό γνωστό του, απόφοιτο της Νομικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος πλησιάζει τα 40.

Ο ήρωας της ιστορίας μας αφού άσκησε το επάγγελμα για κάποια χρόνια, είδε και απόειδε, και αυτές τις μέρες πήρε των ομματιών του και βρέθηκε στην Νέα Υόρκη, όπου εργάζεται λαντζέρης, σε Ελληνικό εστιατόριο, προσπαθώντας να «βάλει το πόδι του στο πρώτο σκαλί» που λένε και οι Αγγλοσάξονες.

Έτσι λοιπόν ενώ στην Ελλάδα ο υπουργός ουσιαστικά μας λέει και τι έγινε που ανοίγουν επιπλέον Νομικές, οι νομικοί ανακαλύπτουν νέους δρόμους εργασίας, που εδώ που τα λέμε, μπορεί να είναι και πιο αποτελεσματικοί, από το να χτυπάνε καθημερινά το κεφάλι τους σε ένα σύστημα, πέρα από τις αίθουσες των δικαστηρίων και την επιστήμη τους, το οποίο, κακά τα ψέματα, δεν προάγει την ψυχική ηρεμία.

Τώρα μπορεί κάποιος νεόκοπος υπερασπιστής των περισσότερων νομικών να πει ότι σύμφωνα με τον Υπουργό, δεν θα αυξηθούν οι εισακτέοι, υποσχέσεις που -συγγνώμη κιόλας- δεν θεωρούμε πως αξίζουν πολλά πράγματα, για λόγους πέρα από την όποια αφερεγγυότητα μπορεί να έχει επιδείξει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Από την άλλη, γιατί να μην αυξηθούν; Στην Αμερική πάντα θα χρειάζονται λαντζέρηδες…Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.