Στιγμα της ημερας

Μπάχαλο το επιτελικό κράτος των ιδιωτών

6000 εγκλωβισμένοι μόνον στην Αττική Οδό. Δεν μας ενημέρωσαν όμως πόσοι εγκλωβίστηκαν στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη και αλλαχού. Το σημαντικό ότι γι’ αυτούς δεν έχει αποζημίωση 2.000 ευρώ κατά κεφάλι!!! Ούτε φυσικά για τους 600 που μας είπαν ότι εγκλωβίστηκαν στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ατάιστοι και εγκαταλελειμμένοι. Το ίδιο άγνωστο παραμένει πόσων ασθενών επιδεινώθηκε η υγεία τους γιατί δεν μπορούσαν να διακομιστούν στα νοσοκομεία, μια και δεν υπήρξε φροντίδα να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι που  οδηγούν σ’ αυτά.

Ακόμη και στην ανακοίνωση της Γενικής αργίας κατά τις 8.00 το βράδυ έπρεπε να περιμένουμε το δελτίο των 12.00 για να διευκρινισθεί ότι η Γενική αργία αφορούσε σε τέσσερις πληττόμενες περιοχές, Αττική, Κρήτη κ.ο.κ.

Το σημαντικότερο όλων, ότι οι συχνές επιδείξεις της ετοιμότητας με τον Πατούλη να μας επιδεικνύει στόλους εκχιονιστικών ετοίμους προς δράση,  κατέστησαν σαφέστατο ότι άλλο επικοινωνία  με ωραίες εικόνες για καλλιέργεια εικονικού εφησυχασμού, κι άλλο η πραγματικότητα!!!

Επιτελικό κράτος ιδιωτών λοιπόν, με πρωτοφανή ανήκουστα!!! Με μηχανή τραίνου που πήγε να θέσει σε κίνηση τραίνο  να πέφτει στο σταματημένο τραίνο, και να γίνεται το «σώσαι»!!!

Φυσικά, τα έλεγαν κάποιοι τον παλιό εκείνο καιρό, για την τεχνογνωσία των σχετιζομένων με τον σιδηρόδρομο που με τις εξαγορές και τις πρόωρες συντάξεις, ήταν ό,τι πολυτιμότερο  θα χάνονταν… Το ίδιο και με την εξαφάνιση των εναεριτών τεχνιτών στη ΔΕΗ!!!

Αμ, έτσι είναι η ζωή. Ή φτιάχνεις κάτι για να βγάλεις αποκλειστικά και μόνον μεγαλύτερο κέρδος αν είσαι ιδιώτης που σου προσφέρονται πράγματα,  ή φτιάχνεις τα πράγματα με τον τρόπο που πρέπει για να εξακολουθήσεις να είσαι ενεργός  ιδιώτης, ή παρέχεις αξιοκρατικές  δυνατότητες εργασίας αν θέλεις να λειτουργεί ο  δημόσιος τομέας,  και καταργείς την παράμετρο του κομματικού κράτους, επιβαρύνοντας το δημόσιο ταμείο με  μισθωτές στρατιές δεκάδων συμβούλων!!!

Όταν μια χώρα όμως είναι συνεχώς στα παζάρια για κέρδος διαμοιραζόμενο μάλιστα και το μοναδικό πιστεύω της ταυτίζεται με τη δύναμη της επικοινωνίας που μπορεί να κάνει το μαύρο άσπρο και το ανάποδο,  τότε τι χαΐρι να περιμένεις!!!

Από το μηδέν ΜΗΔΕΝ!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.