Στη Βουλη ο πρυτανης και ο προεδρος του φοιτητικου συλλογου Νομικης του ΔΠΘ

Τοποθετήθηκαν στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.  Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  τοποθετήθηκαν, μεταξύ 20 συνολικά φορέων, ο πρύτανης του ΔΠΘ και ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Νομικής του ΔΠΘ κ. Γιώργος Σταυρόπουλος.

Ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων Φώτης Μάρης είπε ότι αποτελεί «ιστορική στιγμή» το μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στην ανάπτυξη του ΔΠΘ, καθώς «υλοποιούνται οι προτάσεις μας για την μετάπτωση του σε ένα σε εξωστρεφές και κοινωνικά ευαίσθητο πανεπιστήμιο». Για το μέρος του νομοσχεδίου που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είπε ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων προφανώς υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και οι όποιες αλλαγές πρέπει να διέπονται από το δημόσιο συμφέρον.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Σταυρόπουλος χαιρέτισε το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι, εδώ και πολλά χρόνια, ο σύλλογος του τίθεται με ψηφίσματα, όχι μόνο υπέρ της εγκατάστασης αλλά και υπέρ της σύστασης μη κρατικών πανεπιστημίων στην χώρα μας. Είναι αδιανόητο, 40.000 συνομήλικοι μας να αναγκάζονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό στα εκεί μη κρατικά, και μάλιστα αμιγώς ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς αυτή η δυνατότητα δεν τους δίνεται στην χώρα μας, είπε ο κ. Σταυρόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.