Στη μοναδικη θεση παρκινγκ για ΑμΕΑ του Δικαστικου Μεγαρου Κομοτηνης παρκαραν το βαν τους

Μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου που ήρθαν στην Κομοτηνή για συμπαράσταση στη δίκη του μέλους τους Αστέριου Χάμου

Καταγγελίες για την κατάληψη του μοναδικού χώρου στάθμευσης για ΑμΕΑ έμπροσθεν του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, από βαν, κατόπιν υπόδειξης των αντρών της ασφάλειας που ήταν παρόντες, διατυπώθηκαν χθες στα social media, από μερίδα συμπολιτών μας.
 
Συγκεκριμένα οι αναφορές που έγιναν στα social media καταδείκνυαν ότι βανάκι που μετέφερε μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, τα οποία ήρθαν στην Κομοτηνή για να δείξουν την συμπαράστασή τους στον κ. Αστέριο Χάμο, μέλος του Συνδέσμου που δικαζόταν χθες, κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών, υπό τον φόβο συγκρούσεων, πάρκαραν το όχημά τους στο εν λόγω σημείο.
 
Τα μέλη του Συνδέσμου έφτασαν στην Κομοτηνή από την Λάρισα, εν είδει συμπαράστασης στον κ. Χάμο, ο οποίος δικαζόταν με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων ικανών να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες, καθώς τον Αύγουστο του 2014 μαζί με άλλα μέλη του Συνδέσμου πέταξαν προκηρύξεις έξω από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στα οποία αναγραφόταν μεταξύ άλλων πως η Θράκη πρέπει να παραμείνει ελληνική, ζητώντας την απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου.
 
Η αυτεπάγγελτη μήνυση τον οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ωστόσο με την απόφαση του δικαστηρίου να είναι τελικά αθωωτική. Τα προαναφερθέντα μέλη του Συνδέσμου πανηγύρισαν την αθώωση του κ. Χάμου, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, σήκωσαν την ελληνική σημαία, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και κρέμασαν πανό με συνθήματα.
 
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες των πολιτών αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά αργότερα, το βαν μετακινήθηκε, ωστόσο αν κρίνουμε από τη συνέχεια των σχολίων που έγιναν, η εν λόγω θέση επί καθημερινής βάσεων καλύπτεται από συμπολίτες μας, που αδιαφορούν για τη σχετική σήμανση.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.