Στη μνημη της Πυργοδεσποινας

Για την Ελένη Αστρινάκη

Η Ελένη Αστρινάκη μετουσίωνε την ακαδημαϊκή της παιδεία στη στοχευμένη και τεκμηριωμένη εκφορά του λόγου της. Αγάπησε το Ηράκλειο και την Κρήτη εν γένει, που αποτέλεσε τη δεύτερη πατρίδα της, μετά την Κύπρο και διέπρεψε, επαγγελματικά, υπηρετώντας, με τρόπο ουσιαστικό και ανιδιοτελή, τον άνθρωπο, κατά την άσκηση του ιατρικού της λειτουργήματος, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η αγάπη της για την Κρήτη συνδέθηκε, άρρηκτα και διαχρονικά, με την αγάπη και την αφοσίωσή της στο πρόσωπο του συνοδοιπόρου και συντρόφου τής ζωής της, Μιχάλη Αστρινάκη. Η λατρεία, ωστόσο, της ψυχής της ενσαρκωνόταν στο πρόσωπο της μονάκριβης κόρης της, δικηγόρου, Χάρις Αστρινάκη.

Η οικογένεια της Ελένης Αστρινάκη στάθηκε στο πλευρό της, με αφοσίωση και αυταπάρνηση, στην πλέον δύσκολη και επίπονη μάχη που, με αξιοπρέπεια, έδωσε τα τελευταία χρόνια, στη μάχη της με τον καρκίνο, καταδεικνύοντας, έμπρακτα, ότι ο πυρήνας της οικογένειάς μας αποτελεί, διαχρονικά, το σπουδαιότερο επίτευγμα της ζωής μας, με την πλέον ανεκτίμητη αξία.

Για εμάς τις φίλες της Χάρις, που είχαμε τη χαρά να τη γνωρίσουμε, από τα φοιτητικά μας χρόνια, στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η Ελένη Αστρινάκη ήταν η «ΠΥΡΓΟΔΕΣΠΟΙΝΑ» μας, γιατί μας υποδεχόταν στο σπιτικό της, πάντα, με χαμόγελο, αγάπη και μια ζεστή αγκαλιά, προσφέροντάς μας, γενναιόδωρα, τη φιλοξενία, την πολύτιμη παρουσία και την ανεκτίμητη εμπειρία της, στις βραδινές, κατά κόρον, συζητήσεις μας με θέα το Κρητικό πέλαγος και λειτουργώντας αυτουπερβατικά στην κούραση των πολλαπλών και απαιτητικών υποχρεώσεών της.

ΠΥΡΓΟΔΕΣΠΟΙΝΑ μας, Σ ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

Βασιλική Καρδίμη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.