Στη Γενευη σε Συμβουλιο της Σοσιαλιστικης Διεθνους ο Προεδρος του και Προεδρος του Κινηματος Δημοκρατων Σοσιαλιστων Γιωργος Παπανδρεου

Τριακόσιοι συμμετέχοντες, ηγέτες και εκπρόσωποι προοδευτικών κομμάτων, καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με το σύνθημα Stop Terrorism! #Istanbul

Στη Γενεύη βρίσκεται ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπου προεδρεύει στις εργασίες του Συμβούλιου της Οργάνωσης, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Ελβετία. Την σημασία που δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη στο έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την προώθηση της ειρήνης καθώς και των στόχων της παγκόσμιας ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, Μάικλ Μόλερ.
 
Οι περίπου τριακόσιοι συμμετέχοντες, ηγέτες και εκπρόσωποι προοδευτικών κομμάτων από όλο τον κόσμο, ένωσαν τις φωνές τους κατά την έναρξη του Συμβουλίου, για να καταδικάσουν την τρομοκρατική επίθεση που έγινε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη και τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Γιώργος Παπανδρέου «Δεν μπορούμε να υποκύψουμε σε όσους θέλουν να επιβάλλουν τη λογική του φόβου» 

«Δεν μπορούμε να υποκύψουμε σε όσους θέλουν να επιβάλλουν τη λογική του φόβου», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εναρκτήρια ομιλία του. «Η τρομοκρατία θέλει να υποσκάψει τη δημοκρατία. Να ενισχύσει τις διαιρέσεις και τις προκαταλήψεις. Να εμποδίσει τη λειτουργία μίας ανοιχτής κοινωνίας». 

«Πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη» 

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αναφέρθηκε στη συνέχεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, με την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού. Φαινόμενα που φάνηκαν με ένταση και στο δημοψήφισμα στη Βρετανία.
 
«Πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη, ούτως ώστε να μπορέσει να προτάξει εκ νέου, ένα ελκυστικό όραμα. Ένα όραμα, που θα εμπνεύσει και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ένα όραμα που θα κάνει τους πολίτες συμμέτοχους».
 
Τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ανισότητας στις κρίσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, ανέλυσε ο πρώην Πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο, παρουσιάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής για την Ανισότητα, που θεσμοθέτησε η ΣΔ με στόχο την υιοθέτηση και προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 
Στη συνέχεια, οι εργασίες του Συμβουλίου επικεντρώθηκαν στην ανάλυση των εξελίξεων στη Συρία, το Μεσανατολικό, το Ιράκ και τις επιπτώσεις τους στο προσφυγικό ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.