Στενοτερες σχεσεις με τη Βουλγαρια θελει ο Δημος Μαρωνειας Σαπων

Στο φεστιβάλ του Νεντέλινο βρέθηκε ο Γ. Σταυρίδης, μεταφέροντας μήνυμα φιλίας και συνεργασίας

Στο 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού του Δήμου Νεντέλινο της Βουλγαρίας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης κατά την τελετή έναρξής του το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 .Τον Δήμαρχο συνόδευε ο τέως Πρόεδρος της ΚΕΜΑΣ Πέτρος Δουδουλακάκης.
 
Στο Φεστιβάλ που γίνεται ετησίως επί τριήμερο και προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη τη Βουλγαρία παρουσιάζονται φολκορικά συγκροτήματα και ερμηνευτές παραδοσιακών τραγουδιών και διαρκεί επί τριήμερο.
 
Στην σύντομη προσφώνησή του προς τους παρεβρισκόμενους ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών μετέφερε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας ενώ για μία ακόμη φορά τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς.
 

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία έγινε με θέρμη δεκτή από τον Δήμαρχο Νεντέλινο Μπόγιαν Κεχανιώφ στα πλαίσια του Φεστιβάλ ενώ το κλίμα της φιλοξενίας, για μία ακόμη φορά άριστο.
 
Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν να ενισχυθούν περαιτέρω οι δεσμοί συνεργασίας στον τουρισμό και τον πολιτισμό καθώς και στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τα οποία υπάρχει ήδη προεργασία.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Φεστιβάλ την Κυβέρνηση της Βουλγαρίας εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πολιτικής Μιλένα Κούνεβα, πρόεδροι κομμάτων, ευρωβουλευτές, βουλευτές, ο νομάρχης Σμόλιαν και οι δήμαρχοι των γειτονικών δήμων.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.