Στα… περιξ λογω εκλογων

Απαρατήρητα

Από τα λυτρωτικά των εκλογών που μόλις τελείωσαν, οι έξοδοι και οι επισκέψεις στα χωριά της καταγωγής μας στα οποία κρατήσαμε τα πολιτικά μας δικαιώματα, όπως συνέβη και μ’ εμάς.
 
Και το αντάμωμα με τον θρακιώτικο κάμπο, τον γόνιμο Θρακιώτικο κάμπο, τον στερημένο από νερά και μόνιμες λύσεις άρδευσης, με μια σειρά αρδευτικών έργων που όλο την ακούμε και ποτέ δεν έρχεται. Η τελευταία προοπτική που προέκυψε εξάλλου από το Φράγμα του Κιζαρίου χρόνια καρκινοβατεί…
 

Τον Θρακιώτικο κάμπο που εμείς διαβήκαμε βιαστικοί με κατεύθυνση τα εκλογικά μας κέντρα, πρόλαβε όμως να μας δώσει άπειρες εικόνες καλλιεργητών της γης, γυναικών με μαντήλες και ανδρών με φανελάκια και κασκέτα στη μέση καλοοργωμένων χωραφιών, μεσημέρι καιρό να παίρνουν καθιστοί μια ανάσα.
 
Μια ανάσα από την πραγματική ζωή και τον αληθινό μόχθο που δεν έχει καμία σχέση με τον «μόχθο» της πλήξης στις καφετέριες για καφέ!!! Τον μόχθο που χαράζει αυλακιές για το φύτεμα του καπνού με μαεστρία, και  η θέα του φυτεμένου  χωραφιού είναι η δική σου μέγιστη απόλαυση των κόπων σου! Ν.Τ.

Υ.Γ.: Οι φωτογραφίες είναι της συνεργάτιδός μας Εμπρού Γιουσούφ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.