Στα χναρια της Καβαλας η Ροδοπη

Για σήμερα στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση νέων διοδίων επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Μέστης. Την απόφαση έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από κοινού με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνοντας πρόσκληση προς το σύνολο των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας για την συμμετοχή τους.

Με σύνθημα «ΟΧΙ στα Διόδια, ΝΑΙ στην Ανάπτυξη» συγκεντρώθηκαν ωστόσο σε αντίστοιχη κινητοποίηση η οποία προηγήθηκε ως μέτρο αντίδρασης στην κατασκευή διοδίων επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Άσπρης Άμμου, το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου κυρίως Καβαλιώτες πολίτες, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, έδωσαν βροντερό παρών, ενώνοντας τις φωνές τους κατά των νέων διοδίων.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της κινητοποίησης οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούν πως υπάρχει ακόμα περιθώριο πίεσης των τοπικών κοινωνιών για την οριστική διακοπή της κατασκευής και λειτουργίας των νέων σταθμών διοδίων, ενώ σύμφωνα με την δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα αν προχωρήσει το σχέδιο του νέου σταθμού διοδίων, οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα επιλεγεί ακόμα και ο δρόμος της Δικαιοσύνης, σε έσχατη περίπτωση.

Ας ελπίσουμε πως και η σημερινή δεύτερη κινητοποίηση θα κριθεί επιτυχημένη ως προς την προσέλευση του κόσμου, καθότι ως γνωστόν «η ισχύς εν τη ενώσει».  Ν.Β.

Υ.γ.Η φωτογραφία είναι από το Kavalapost.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.