Στα 700 καλυτερα Πανεπιστημια του κοσμου το ΔΠΘ

Όγδοο στην Ελλάδα σε σύνολο 24 πανεπιστημίων

Στα 700 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, με βάση τις αναφορές του ερευνητικού του έργου, κατατάσσεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με τον Πίνακα Κατάταξης ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης “Top Universities by Top Google Scholar Citations”  (Transparent Ranking), ο οποίος αποτελεί ένα από τα κριτήρια της κατάταξης “Webometrics”, του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών CSIC.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον επίμαχο πίνακα που δημοσιοποιήθηκε στις 26ης  Ιανουαρίου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κατέλαβε την 688η θέση, μεταξύ 4.800 περίπου ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο και στην 8η θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευρεία απήχηση του ερευνητικού έργου που επιτελείται σε αυτό.

Στον εν λόγω πίνακα περιλαμβάνονται τα κορυφαία ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως με σύνολο αναφορών πάνω από 1000 και κατατάσσονται βάσει του αριθμού των αναφορών στις επιστημονικές δημοσιεύσεις του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού τους. Τα δεδομένα βάσει των οποίων καταρτίστηκε ο πίνακας, συλλέχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 10-20 Ιανουαρίου 2022, από τη μηχανή αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, “Google Scholar”, με το σύνολο των αναφορών του ΔΠΘ να ανέρχεται στις 356.842.

Στην Κατάταξη “Webometrics” η οποία ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο 2022, το ΔΠΘ βρίσκεται στην 1080η θέση μεταξύ 31.000 περίπου ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως, δηλαδή στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.