Στα 23 σπουδαιοτερα θεματικα μουσεια της Ελλαδας το Μουσειο Καλαθοπλεκτικης στην Κομοτηνη

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό portal, travelstyle.gr

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό portal, travelstyle.gr, το οποίο διαχειρίζεται ο δημοσιογράφος Τάσος Δούσης, γνωστός από τις τηλεοπτικές του εκπομπές με ταξίδια σε όλο τον κόσμο, το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής στο Θρυλόριο της Κομοτηνής, περιλαμβάνεται μέσα στα 23 καλύτερα θεματικά Μουσεία της Ελλάδας, τα οποία αξίζει να επισκεφθεί κάποιος.

Στο portal, σημειώνεται:« Η Ελλάδα είναι γεμάτη από αρχαιολογικά μουσεία που θα έπρεπε όλοι να εξερευνήσουν. Υπάρχουν και άλλα όμως, με διαφορετικά θέματα και άλλο τόσο εντυπωσιακά εκθέματα που επιβεβαιώνουν πως ο πολιτισμικός μας πλούτος είναι αστείρευτος».

Το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής περιλαμβάνεται στον κατάλογο, από κοινού, με τα Μουσεία:

  • Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας,
  • Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ»,
  • Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη,
  • Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων (Παύλου Βρέλλη), Ιωάννινα
  • Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, Σκύρος
  • Μουσείο και Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών “Βάσως Κατράκη”
  • Μουσείο Σιδηροδρόμων, Καλαμάτα

«Τέτοιες αναφορές (εν πλήρη αγνοία μας) αποτελούν αναγνώριση της ηράκλειας προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, των άπειρων αναζητήσεων, των ατελείωτων εξορμήσεων σε όλες τις γωνιές των Βαλκανίων (και των κινδύνων που εγκυμονούσαν) και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, αλλά και των μεγάλων χρηματικών ποσών που δαπανήθηκαν (ιδίοις αναλώμασι) για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα: το Στολίδι της Θράκης, το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής» τονίζει σε ανάρτησή του ο Ιδρυτής του Μουσείου κ. Αντώνης Λιάπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.