Σκουπιδια στη Νυμφαια… σαν το μαρτυριο του Σισυφου

Συνέχεια πέφτει στο κενό η προσπάθεια για καθαρούς χώρους στο άλσος

Σαν το μαρτύριο του Σισύφου, μοιάζει η προσπάθεια για καθαρούς χώρους χωρίς σκουπίδια στο άλσος της Νυμφαίας. Και τούτο διότι οι όποιες προσπάθειες καθαρισμού είτε από το προσωπικό του δήμου είτε από ευαισθητοποιημένους πολίτες κάθε φορά πέφτει κυριολεκτικά στο κενό, αφού νέα σκουπίδια κάνουν την εμφάνισή τους πολλές φορές και πριν ακόμα περάσει μια ολόκληρη μέρα από τον καθαρισμό.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους χώρος αναψυχής όπου μόνιμες είναι οι εικόνες από τις «σκουπιδοθάλασσες» και τους ξέχειλους σκουπιδοτενεκέδες και κάδους που έχουν και αυτοί τα θέματα τους, αφού οι μεν πρώτοι είναι ανοιχτοί και μικρής χωρητικότητας, οι δε δεύτεροι χωρίς καπάκι τις περισσότερες φορές. Αποτέλεσμα είναι και τα σκουπίδια εκείνα που μαζεύονται και πετιούνται εκεί, να καταλήγουν και πάλι έξω, είτε λόγω των ανέμων είτε από ζώα που ψάχνουν για τροφή.

Και όλοι οι κάδοι όμως να αλλάξουν και να μπουν οι ενδεδειγμένοι, κάτι μας λέει πως αυτή η βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά θα συνεχίσει να υπάρχει. Και αυτό γιατί για να αλλάξει θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά άνθρωποι. Πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.