«Σκορπισαν» συγκινηση στο γηροκομειο Κομοτηνης οι μαθητες του 10ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης

Επισκέφθηκαν τους διαμένοντες και αντάλλαξαν ευχές, χαρά και αγάπη

Αν μη τι άλλο οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες οικογενειακές, αλλά και ημέρες που «προσφέρονται» για προσφορά και αλληλεγγύη, αλλά και για σπουδαία «μαθήματα».

Ένα τέτοιο σπουδαίο «μάθημα» μας έδωσαν οι μαθητές του τμήματος Ε2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, οι οποίοι με πρωτοβουλία της δασκάλας τους Έλσας Γιαμακίδου, επισκέφθηκαν τους διαμένοντες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής, ώστε να μοιράσουν ευχές, χαρά και αγάπη.

Μάλιστα για την ασφάλεια τόσο τη δική τους όσο και των φιλοξενούμενων στη Μονάδα υπεβλήθησαν σε rapid test, ενώ είχαν προετοιμαστεί δημιουργώντας κάρτες και ποιήματα για τα Χριστούγεννα που μοιράστηκαν μαζί τους.

Η συγκίνηση, τα δάκρυα ως αποτέλεσμα αυτής και η χαρά, όπως ήταν λογικό, δεν έλειψαν από κανέναν, όπως και οι όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν και θα αποτελούν πάντα πολύτιμη υπενθύμιση πως ακόμα και η μικρότερη «προσφορά» αυτή της παρουσίας μας, αποτελεί για τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας το μεγαλύτερο δώρο, σε μια εποχή που δυστυχώς η μοναξιά και η περιθωριοποίησή τους κερδίζει έδαφος.

Τα αμέτρητα μπράβο μας στα παιδιά και την δασκάλα τους! Είθε να τους μιμηθούμε!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.