Σιωπη εν τη παρανομια… ελεω ψηφων;

Πριν από λίγο καιρό δημοσιοποιήσαμε την πρόθεση των τοπικών αυτοδιοικητικών να «πατάξουν» το φαινόμενο της επικόλλησης των αγγελτηρίων θανάτου εκτός των προβλεπόμενων από τον δήμο χώρων.  Μάλιστα η επίμαχη εξαγγελία περιείχε και την προειδοποίηση περί «τσουχτερών» προστίμων στους παραβάτες. Όλα μέχρι εδώ ωραία, αφού κανείς δεν διαφωνεί με το «συμμάζεμα» των δημόσιων ανακοινώσεων σε ορισμένους χώρους.
 
Κάθε χρόνο όμως τέτοια εποχή λαμβάνει χώρα ένα παρόμοιο φαινόμενο για το οποίο βέβαια επικρατεί μια περίεργη σιωπή εκ μέρους των διοικούντων καίτοι παράνομο. Μιλάμε φυσικά για την αλόγιστη εναπόθεση  ενοικιαστηρίων σε πλείστα σημεία της πόλης. Γνωρίζουμε, φυσικά, ότι η πόλη μας είναι μια εκ των μεγαλυτέρων φοιτητουπόλεων, της Ελλάδας, όπερ καθερμηνευόμενον ότι πολλοί είναι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κομοτηνή που μισθώνουν ακίνητά τους σε φοιτητές και άρα εκπροσωπούν και ένα σεβαστό κομμάτι ψηφοφόρων…
 
Προφανώς και δεν έχουμε κάτι με τους ανθρώπους, όμως θεωρούμε ότι η εικόνα  μιας πόλης και των κατοίκων της φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο «συμπεριφέρεται» στον δημόσιο χώρο και σίγουρο είναι πως η εικόνα ενοικιαστηρίων παντού στην πόλη χωρίς μέτρο και τάξη δεν τιμά κανέναν μας και σίγουρα θα πρέπει να αναληφθούν εκ μέρους της διοίκησης του δήμου αντίστοιχες πρωτοβουλίες με αυτές των αγγελτηρίων θανάτου… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.