Σημαδεψαν με το Αστερι του Δαυιδ χωρους Εβραιων στο Παρισι

Έντονη ανησυχία για στοχοποίηση των Εβραίων στη Γαλλία

Φρικτές μνήμες από το παρελθόν ξυπνούν στο Παρίσι, καθώς άγνωστοι ζωγράφισαν το αστέρι του Δαυίδ σε σπίτια και καταστήματα Εβραίων προκειμένου να τους στοχοποιήσουν.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία για στοχοποίηση των Εβραίων στη Γαλλία εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ανάλογα περιστατικά είχαν καταγραφεί πρόσφατα και στο Βερολίνο ξυπνώντας ανατριχιαστικές μνήμες του παρελθόντος, αλλά και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε προάστια του Παρισιού, όπως το Ομπερβιλιέ, το Φοντενέ ω Ροζ και το Βάνβ.

Η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που ζωγράφισαν «γύρω στα εξήντα» Αστέρια του Δαυίδ στους τοίχους πολλών κτιρίων που ανήκουν σε Εβραίους στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού. «Το αστυνομικό τμήμα του 14ου διαμερίσματος διερευνά για φθορές σε περιουσιακά στοιχεία τρίτων με ρατσιστικά κίνητρα που οφείλονται στην καταγωγή, τη φυλή, την εθνικότητα ή τη θρησκεία», αναφέρει η δίωξη.

 «Αυτές οι εικόνες θυμίζουν τις πιο σκοτεινές ώρες της ιστορίας μας», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.