Σιγουρα φταιει καποιος αλλος

Δριμεία αντιπαράθεση προκλήθηκε εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης στην Αθήνα, και της μετέπειτα διακοπής ρεύματος για πολλές οικογένειες, όπως ήταν και αναμενόμενο.

Και αυτό γιατί κάθε φορά που υπάρχουν προβλήματα από οποιαδήποτε είδους κακοκαιρία, πάντα αποτελεί ευκαιρία για την αντιπολίτευση να εξαπολύει μύδρους, και την Κυβέρνηση να ανακαλύπτει λόγους για τους οποίους μπορεί να φταίει οποιοσδήποτε άλλος, εκτός από αυτή.

Είναι πλέον γραφικό να λέμε ότι η αλήθεια συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση, μιας και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες (για αυτό όμως υπάρχουν και διοικήσεις) θέλουμε όμως λίγο να σταθούμε στην ταχύτητα με την οποία βγαίνουν πλέον οι ανακοινώσεις, λες και αν περάσει μια μέρα από την κακοκαιρία, θα έχουν ξεχαστεί όλα λες και δεν έγιναν ποτέ.

Έτσι καταναλώνεται τουλάχιστον ενέργεια, και ίσως φαιά ουσία (όπου είναι διαθέσιμη) στο ποιος θα βγει «από πάνω», και μόλις περάσει το πρόβλημα, πάμε για άλλα, σαν tweet που έμεινε μερικές ώρες και τώρα πρέπει να αντικατασταθεί από νέα.

Όμως μπορεί πλέον να παίζουμε με όρους social media την επικοινωνία στην πολιτική, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όταν αυτή ασκείται, θα πρέπει να γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Γιατί όταν αποκατασταθούν οι βλάβες, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε αυτές να μην επαναληφθούν, αλλά ακόμα περισσότερο, γιατί δύσκολα τόσο χιόνι θα ρίξει άμεσα, θα πρέπει να ελεγχθεί το σύστημα για το αν θα αντέξει κάποια άλλη «καταπόνηση» από τον αέρα, την ζέστη κτλ. για να μην τρέχουμε σε έξι μήνες πάλι, κάτι που ισχύει για όλη την Ελλάδα, όπου έχουν υπάρξει προβλήματα.

Πολύ φοβόμαστε όμως πως τόσο εθνικά, όσο και τοπικά, μόλις περάσει η μεγάλη φουρτούνα, όλα πάλι θα επιστρέψουν στην ραστώνη τους, εκτός από περιπτώσεις που η αντιπολίτευση θα θυμάται να «χτυπά» την διοίκηση για τα προβλήματα, ή άμα γίνουν εκλογές (πάντα θυμούνται τις αμαρτίες κατά τις εκλογές). Κανένας όμως δεν είναι πρόθυμος να καταναλώσει τον χρόνο, την εργασία και κυρίως το πολιτικό (και εκλογικό) κεφάλαιο ώστε να κινηθεί όλο το σύστημα γρηγορότερα, και έτσι καταλήγουμε πάλι από την αρχή, να μαλώνουμε για τα ίδια προβλήματα, απλά σε διαφορετικό χρόνο και άλλους πρωταγωνιστές. Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, μα η δυστοκία μένει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.