Σφαλμα «εκ παραδρομης»

Η χρέωση της Τράπεζας Πειραιώς για το «πάγιο τέλος σύνδεσης winbank»

Δεν μπήκε πολύ καλά ο νέος χρόνος σε σημαντικό αριθμό πελατών της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς οι λογαριασμοί τους χρεώθηκαν αυτόματα και αιφνιδιαστικά 5 ευρώ με την αιτιολογία «πάγιο τέλος σύνδεσης winbank», δίχως να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την συγκεκριμένη χρέωση.

Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και ανάγκασε την τράπεζα να πάρει πίσω την απόφαση της και να απολογηθεί στους πελάτες της. Μάλιστα παρενέβη και ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για να πληροφορήσει ότι «επρόκειτο περί λάθους του συστήματος» και ότι «θα υπάρξει αντιλογισμός του ποσού άμεσα σε όσους υπήρξε χρέωση και δεν θα υπάρξει καμία νέα επιπλέον χρέωση».

Με ανακοίνωση της, χθες Πέμπτη, η Τράπεζα Πειραιώς δήλωσε ότι οι χρεώσεις 5 ευρώ πραγματοποιήθηκαν σε λογαριασμούς «μικρού αριθμού πελατών» και εξήγησε ότι οι χρεώσεις έγιναν «εκ παραδρομής». Βέβαια ο «μικρός αριθμός» αμφισβητείται, καθώς προκλήθηκε μείζων ζήτημα και σίγουρα η αιτιολογία «εκ παραδρομής» δεν είναι αρκετά ικανοποιητική και επεξηγηματική για τους «θιγόμενους», ειδικά λόγω και της προϊστορίας των ανεξέλεγκτων χρεώσεων συνολικά των ελληνικών τραπεζών στις συναλλαγές που επιβαρύνουν τους πολίτες.

Μάλιστα ήδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που κάνουν λόγο για την επιβολή νέων επιβαρύνσεων όπως για παράδειγμα η ετήσια χρέωση για την τήρηση λογαριασμού, που μάλιστα καταγγέλλονται ήδη και από μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου όπως ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που οι ηλεκτρονικές συναλλαγές επιβάλλονται και μάλιστα δια νομοθετήματος που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου. Τυχαίο; Β.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.