Σεβασμος απεναντι στην αρρωστια

Απαρατήρητα

Το ότι το οικοδόμημα των social media δεν αποτελεί για ορισμένους παρά μόνο πεδίο εκδήλωσης των συμπλεγμάτων τους το έχουν καταλάβει όλοι οι χρήστες. Θεωρούμε όμως αδιανόητη τη «χολή» που βγάζουν ορισμένοι κρυπτόμενοι πίσω από ψευδώνυμα, όταν ένα πρόσωπο ανακοινώνει ένα δυσάρεστο γεγονός με το οποίο ήρθε αντιμέτωπο.

Τελευταίο παράδειγμα -και δυστυχώς όχι το μοναδικό- η περίπτωση της κ. Μπακογιάννη και η δημόσια ανάρτησή της πως διαγνώστηκε με καρκίνο. «Και τι μας το λες;», «εσύ κι η οικογένειά σου φράγκα έχετε…» είναι μόνο δύο από τα σχόλια που σχολίαζαν την ανάρτηση της κ. Μπακογιάννη. Παραθέτουμε τα εν λόγω δύο ως τα κοσμιότερα, διότι όπως μπορεί να φανταστεί κανείς υπήρχαν και άλλα πολύ χειρότερα.

Στο ερώτημα «γιατί τόση κακία και μικροψυχία», φοβούμαστε πως δεν θα λάβουμε απάντηση, όμως θεωρούμε αδιανόητη την έλλειψη σεβασμού στην αρρώστια. Κι αν δεν μπορούν να σεβαστούν, τουλάχιστον να μάθουν να σιωπούν.

Μπορεί κανείς να διαφωνεί όσο θέλει με τις πολιτικές απόψεις, τις θέσεις και τα πεπρεγμένα της κ. Μπακογιάννη. Αλλά απέναντι στην αρρώστια μόνο σεβασμός.

Όχι μόνο για την κ. Μπακογιάννη για όλους τους ανθρώπους. Έτσι, γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που μάθαμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.