Σε βιβλιο του Δικτυου για τα Δικαιωματα του Παιδιου η Παιδικη και Εφηβικη Βιβλιοθηκη Ξυλαγανης!

Αναφέρεται ως μια από έξι αξιόλογες Παιδικές Βιβλιοθήκες

Ως μια από έξι αξιόλογες Παιδικές Βιβλιοθήκες/Βιβλιοθήκες με ειδικά τμήματα για παιδιά και εφήβους αναφέρεται η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής στο ολοκαίνουριο και ξεχωριστό βιβλίο “Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!”, που εκδόθηκε μόλις τον περασμένο μήνα σε συνεργασία του Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και των εκδόσεων Μικρή Σελήνη.

Το βιβλίο υπογράφουν ο Πάνος Χριστοδούλου, συγγραφέας, Διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η διακεκριμένη εικονογράφος Στέλλα Στεργίου, και η βιβλιοθήκη αναφέρεται στο παράθεμα-γλωσσάρι του βιβλίου κάτω από τον τίτλο «Βιβλιοθήκη».

Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Δικτύου, «πρόκειται για το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο γνώσης για παιδιά που βασίζεται στα άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού! Διαρθρωμένο σε επιμέρους κεφάλαια που εξηγούν κάθε άρθρο ξεχωριστά και με την πληροφορία να δίνεται τόσο μέσα από το κείμενο όσο και μέσα από την εικόνα, το βιβλίο αυτό φτιάχτηκε με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά σχετικά με τα δικαιώματά τους, να τα βοηθήσει να τα αντιληφθούν αλλά και να τους πει πού και πώς μπορούν να τα διεκδικήσουν».

«Έχουμε κι εμείς, λοιπόν, κάθε δικαίωμα, να χαρούμε για την αναγνώριση από ένα τόσο σημαντικό φορέα, για την τιμή αυτή προς τη βιβλιοθήκη μας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαμορφώσει και να διατηρήσει την ταυτότητά της ως σημαντικό, πλέον, πολιτιστικό κύτταρο της ακριτικής μας περιοχής. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε από καρδιάς!! Ευχόμαστε να φτάσει αυτή η πραγματικά προσεγμένη, ελκυστική και τόσο ενδιαφέρουσα έκδοση όσο πιο μακριά γίνεται!» τονίζουν οι άνθρωποι της Βιβλιοθήκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.