Σε ρυθμους Ελευθεριων

Απαρατήρητα

Δεν προλάβαμε να «βγούμε» από τους ρυθμούς του Πάσχα συνεχίζουμε σε ρυθμούς Ελευθερίων, ήτοι συνεχίζουμε σε ρυθμούς πανηγυρικούς – εορταστικούς.

Και ενώ βεβαίως για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας μεσολαβεί το Ραμαζάνι, ήδη χθες, πρώτη εργάσιμη, μετά το ολιγοήμερο διάλειμμα του Πάσχα, η ΔΚΕΠΠΑΚ έδωσε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των φετινών, πρώτων μετά από δύο χρόνια, Ελευθερίων και συγκεκριμένα τα Ελευθέρια της 102ης επετείου από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον Εθνικό κορμό. Σημαίνοντας και την έναρξη, σχεδόν, ενός μήνα πανηγυρικού, υπό την έννοια ότι η ιστορία και ο πολιτισμός θα έχουν την τιμητική τους.

Ευχάριστα μόνο το κρίνουμε ως γεγονός δεδομένης και της ανάγκης του κόσμου για επαναφορά σε παραδόσεις και συνήθεις του παρελθόντος, που μας στέρησε ο κορωνοϊός. Ευχάριστα και δεδομένης της ευρύτερης κατάστασης που δύσκολη είναι και παραμένει σε κάθε επίπεδο, εξού και καλοδεχούμενος κάθε «αντιπερισπασμός» από την καθημερινότητα αυτή.

Πολύ δε περισσότερο με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε προτάσεις, άλλες παλιές και αγαπημένες, βλέπετε παραδοσιακοί χοροί και εκθέσεις, όσο και νέες βλέπετε το «χρωστούμενο» από την επέτειο των 100 ετών συνέδριο που σίγουρα κάτι καινούργιο θα εισφέρει στην γνώση μας για τον τόπο και την ιστορία του ή το πάρκο τσέπης που θα μείνει ή τουλάχιστον ελπίζουμε να μείνει.

Με το καλό να ξεκινήσουν και επισήμως!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.