Σε μερικες μερες τα κοινοχρηστα ηλεκτρικα ποδηλατα του Δημου Κομοτηνης

Εγκαταστάθηκαν ήδη οι νέοι σταθμοί αυτόματης φόρτισης

Την εμφάνισή τους έκαναν στην Κομοτηνή οι σταθμοί αυτόματης φόρτισης των ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου Κομοτηνής στους οποίους σε μερικές μέρες θα τοποθετηθούν και τα ίδια τα ποδήλατα.

Συνολικά αναμένεται να γίνει προμήθεια 38 ποδηλάτων, τα οποία όλα θα έχουν GPS, σε τέσσερις σταθμούς σε διάφορα σημεία της πόλης. Και ενώ περιμένουμε ανακοινώσεις για τις ακριβείς λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η μίσθωσή τους (αν και φαίνεται πως θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης ειδικής προπληρωμένης κάρτας αλλά και εφαρμογής στο κινητό), το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι πως το νέο σύστημα θα είναι πιο επιτυχημένο από το παλιό σύστημα παραδοσιακών ποδηλάτων, για τα οποία το ενδιαφέρον ήταν μηδενικό, τόσο από κατοίκους όσο και από επισκέπτες.

Φυσικά εκεί υπήρχαν και ζητήματα λειτουργικότητας, που θεωρητικά θα είναι καλύτερη στα νεότερα συστήματα, όμως μάλλον θα πρέπει να υπάρξει και μια ώθηση από την πλευρά του Δήμου, ώστε να μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα, και να μην μείνουν ξανά διακοσμητικά τα ποδήλατα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.