Σε Μαξιμιανουπολη και Μαρωνεια το τελος του 3ου Διεθνους Συμποσιου για την Θρακη στη Ρωμαικη Περιοδο και την Υστερη Αρχαιοτητα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο ως προς την ψυχαγωγία των παρευρισκομένων, όσο και προς την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας, ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα».

Το συμπόσιο διοργανώθηκε, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της Θράκης (Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο,  το Μουσείο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης,  στην Κομοτηνή, με θέμα τους χερσαίους ποτάμιους και θαλασσινούς δρόμους ως μέσο επικοινωνίας και κινητικότητας αγαθών, προϊόντων, ανθρώπων και ιδεών.

Κατά την διάρκεια μάλιστα της 4ήμερης υλοποίησής του παρακολουθήσαμε εξαιρετικού ενδιαφέροντος εισηγήσεις από επιστήμονες από 9 συνολικά χώρες, σε άπταιστα αγγλικά και γερμανικά, που έλαβαν χώρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου.

Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου όμως επεφύλασσε για τους φιλοξενούμενους επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους Μαξιμιανούπολης και Μαρώνειας, απ’ όπου έφυγαν κατενθουσιασμένοι.

Αποτυπώνεται άλλωστε και στις σχετικές φωτογραφίες. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.