Σε διαγωνισμο της Παιδικης Πινακοθηκης διακριθηκε ο Ραφαηλ Τσορμπατζογλου

Μαθητής της Ε’ τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών

Για την διάκριση του μαθητή της Ε’ τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών Ραφαήλ Τσορμπατζόγλου σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος διαβάσαμε στην «Ελεύθερη Άποψη».

Ειδικότερα ο μικρός συμπολίτης μας, κατάφερε να διακριθεί στο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα για Παιδιά & Νέους: «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε…να φιλοτεχνώ» – Η Ελληνική Επανάσταση στην σύγχρονη παιδική ζωγραφική που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία 1821-2021» και εν όψει της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν ζωγραφικά έργα αφιερωμένα στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ο διαγωνισμός διήρκησε από 25 Οκτωβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 6056 έργα από 10 διαφορετικές χώρες με την συμμετοχή 170 σχολείων.

Η επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία απαρτίζεται από 22 εικαστικούς, βαθμολόγησε τα έργα στα πεδία: αισθητική, αρμονία, έκφραση, καινοτομία, τεχνική, φαντασία, καταλήγοντας στα 100 επικρατέστερα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το έργο του Τσορμπατζόγλου Ραφαήλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.