Σε Ασωματους και Ιασμο ο Μητροπολιτης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Χοροστάτησε σε ακολουθίες για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Σε Ασώματους και Ίασμο βρέθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου, ενώ συμμετείχε το βράδυ της Τρίτης και στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, και εν όψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ασωμάτων.

Στο λόγο του αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του εορταζομένου Οσίου Σάββα, του Ηγιασμένου και προέτρεψε το εκκλησίασμα να έχουν ως πρότυπα ζωής τους Αγίους της Εκκλησίας μας.  Εξήγησε δε ότι λόγω ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως θα συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της εκεί Μητροπόλεως και ως εκ τούτου δεν θα παρευρεθεί στην Εορτή του πολιούχου της Ενορίας Αγίου Νικολάου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον Εφημέριο του ιερού Ναού σε Σταυροφόρο Οικονόμο, επιβραβεύοντας έτσι το έργο που επιτελεί στην Ενορία ιδιαιτέρως δε την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού.

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στον εορτάζοντα Ίασμο, αφού ο Άγιος είναι πολιούχος της κωμόπολης, όπου τέλεσε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Στο λόγο του αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο και τον βίο του, ο οποίος ως προστάτης των ναυτικών, ηρεμεί την κυματισμένη θάλασσα, ταυτόχρονα όμως κατανύσσει και τα κύματα του βίου κάθε πιστού.  

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες Ιασμιώτες στη μάχη του Πόγραδετς: Ευάγγελο Ματσιούδη, Κωνσταντίνο Μπαξεβανίδη, Απόστολο Πολίτη, Δημήτριο Πουρνάρα.

Μετά το πέρας, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε διά πρεσβειών του Αγίου Νικολάου, υγεία, δύναμη και κάθε καλό στη ζωή όλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.