Σε αναμονη η εκπαιδευση για τον τροπο επαναλειτουργιας της

Ο τρόπος επαναλειτουργίας των σχολείων αποτελεί ήδη ένα από τα πρώτα θέματα της συζήτησης μεταξύ επιδημιολόγων και κυβερνώντων με τις οριστικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα της τρέχουσας, πρώτης εβδομάδας του 2022.

Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων, αυτά που θεωρούνται δεδομένα, εκτός βεβαίως απροόπτου, είναι ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους, με την ημερομηνία της 10ης Ιανουαρίου, να μην αλλάζει και πως θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα, με κυρίαρχο το σενάριο της αύξησης των σχετικών ελέγχων μέσω τεστ. Το σενάριο της διενέργειας rapid test αντί self test που είχε τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται να απομακρύνεται με το Υπουργείο Παιδείας να προσανατολίζεται όπως όλα δείχνουν στην παραμονή των self test ως εργαλείο, με ενδεχόμενη αύξηση τους, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί αν θα διενεργούνται σε 24ωρη ή 48ωρη βάση. 

Την ίδια ώρα ωστόσο ήδη από χθες επαναλειτουργούν βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπου σε περιπτώσεις όπως η Αττική, ένας μεγάλος αριθμός λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση.

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΦΕ στο  «protothema.gr» Γιάννη Βαφειαδάκη, μετά και τη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας υπάρχει μόνο σύσταση για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων με τηλεκπαίδευση, δεδομένου ότι αν λείπουν μαθητές και καθηγητές λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει μάθημα και την επισήμανση ότι τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης απέδειξαν την ετοιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητά τους να ανταποκριθούν και στα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης εφόσον χρειαστούν και στην ασφαλή δια ζώσης λειτουργία σύμφωνη με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Και στην Ροδόπη πάντως είδαμε παραδείγματα φροντιστηρίων που ακολούθησαν την σύσταση εν αναμονή ωστόσο όπως επισημαίνουν των επίσημων αποφάσεων.

Εν αναμονή του Υπουργείου Παιδείας λοιπόν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.