Σχολειο… πολιτικης

Απαρατήρητα

Πάντως, μία και το πολιτικό προσωπικό καμιά φορά απροόπτως ανανεώνεται είναι καλό να θυμίσουμε πόσο χρήσιμη ήταν η προπαιδεία των πολιτικών σε διοικητικές θέσεις δίπλα σε έμπειρους  πολιτικούς που υπηρετούσαν στην τοπική ή την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
 
Προπαιδεία, πολύ περισσότερο χρήσιμη σήμερα, που στο δημόσιο και σε ορισμένες  υπηρεσίες  του φαίνεται να μην λειτουργεί τίποτα, με βασικότερο λόγο την απογύμνωσή τους από έμπειρους τεχνοκράτες.
 
Πραγματικότητα, η οποία εξανάγκαζε απ’ ό,τι θυμόμαστε τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, να παραμένει ατελείωτες ώρες στο γραφείο του προκειμένου να λειτουργεί άψογα η Περιφέρεια βλέποντας τα πάντα. Όχι γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, αλλά γιατί ως φιλότιμος πολιτικός, ακόμη κι αν δεν μπορούσε ο περιφερειακός μηχανισμός για αντικειμενικούς λόγους ν’ ανταπεξέλθει, ο ίδιος επιθυμούσε η περιφέρεια στις υποχρεώσεις της προς τρίτους να φαίνεται αλλά και να είναι άψογη!!!
 
Ως συμπέρασμα,  αν κάποιος πολιτικός δεν ξέρει οργάνωση και διοίκηση, καλό είναι οι πρώτοι του μήνες να περάσουν στην μαθητεία αυτής της μοναδικής ελληνικής γραφειοκρατίας, η λειτουργία της οποίας είναι αυτή που αποδίδει τον χαρακτηρισμό της φερεγγυότητας ή της αφερεγγυότητας της δομής που διευθύνει, κρίνει άρα την επιτυχία ή την αποτυχία της διοίκησής του.
 
Μαθητεία λοιπόν σήμερα;  Για όλους; Για πολλούς; Ν.Τ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.