Σχεδον τριαντα…

Απαρατήρητα

Ήταν 5 Σεπτεμβρίου του 1990, όταν το πρώτο φύλλο του «ΠτΘ» έκανε την εμφάνισή του στα περίπτερα της Θράκης και ειδικότερα της Ροδόπης.
 
Σαν σήμερα λοιπόν, προ 28 ετών, ο «ΠτΘ» από ιδέα δημιουργικών και πρωτοπόρων πάντα ανθρώπων, που τον οραματίστηκαν, μετουσιώθηκε σε πράξη και έκτοτε δεν έπαψε ουδέποτε να  υπερασπίζεται το όραμα αυτό.
 
Σχεδόν τριάντα λοιπόν από σήμερα ο «ΠτΘ»…  και ενώ οι συνθήκες ζωής και η νοοτροπία έχουν συνδέσει την τρίτη δεκαετία της ζωής μας με την λεγόμενη «κρίση των τριάντα» ο «ΠτΘ» σβήνει σήμερα τα 28 του κεριά αναμένοντας με μεγάλη ανυπομονησία να τα «πατήσει».
 
Και αυτό διότι πέραν της «ηλικιακής κρίσης» τα πρώτα «-άντα» συνυφαίνονται συνήθως με την ωριμότητα, την σταθερότητα, τον επαναπροσδιορισμό στόχων, απόψεων και την αξιολόγηση τής μέχρι τώρα πορείας μας στον κόσμο τούτο και την εκκίνηση του βηματισμού μας «σε μία νέα εποχή», που κάνει την περίοδο αυτή την «ωραιότερη».
 
Και επειδή τα πάντα στον κόσμο των ΜΜΕ «τρέχουν» γρηγορότερα, ο «ΠτΘ» οδεύει προς τα πρώτα «-άντα» έχοντας την εμπειρία, τις μνήμες και την ωριμότητα των παρελθόντων ετών, την σταθερότητα του οράματος και της πίστης στους ανθρώπους του, την φρεσκάδα της νέας εποχής που δημιουργούμε καθημερινά από κοινού, εμείς και εσείς, οι αναγνώστες μας, και την ανυπομονησία για τα όσα οραματιζόμαστε, προσπαθούμε και ελπίζουμε για το μέλλον.
 
Για τον «ΠτΘ» κάθε έτος της έως τώρα ζωής του ήταν το «ωραιότερο» και τα υποδεχτήκαμε όλα, δίχως περιττά «φτιασίδια», αντιρυτιδικές, botox, όλα τα συναφή, υπαρξιακές κρίσεις και υποταγή σε «προστάγματα».
 
Έτσι και σήμερα σβήνουμε τα 28 κεράκια μας, άλλοι με πολλές άσπρες τρίχες παραπάνω, η πλειοψηφία σε ρόλο καθοδηγητών, άλλοι με τα πρώτα «δείγματα» του λευκού στην κεφαλή μας σε ρόλο «μάχιμων Παρατηρητών» και άλλοι με την κυριολεκτική –αριθμητική–   έννοια της νιότης στο κεφάλι τους σε ρόλο αυτών που θα ακολουθήσουν που είναι και το σημαντικότερα.
 
Με τα «ωραιότερα» να έχουν συμβεί, να συμβαίνουν τώρα και να προμηνύονται για το μέλλον…
 
Χρόνια μας πολλά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.