Σχεδον ετοιμος ο ισοπεδος κομβος του καθετου αξονα

Εδώ και αρκετούς μήνες η έξοδος της Κομοτηνής προς Αλεξανδρούπολη, στα φανάρια όπου είναι η στροφή προς Εγνατία, βλέπει μια συνεχή αύξηση στις εργασίες, με τον δρόμο πλέον να αγγίζει τον υπάρχον.
 
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, οι εργασίες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που η βασική δομή του δρόμου διασύνδεσης έχει ολοκληρωθεί.
 
Παρόλο που θα χρειαστούν ακόμα εργασίες για να ολοκληρωθεί η διασύνδεση, καθώς και η ολοκλήρωση φυσικά του έργου σε όλο το μήκος του, πλέον είναι ορατή η ολοκλήρωση του Κάθετου Άξονα και η λειτουργία του όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, ίσως και μέχρι το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου για το 2017.
 
Βέβαια μην είστε βέβαιοι ότι θα ανοίξει άμεσα, μιας και στην Ελλάδα τα μεγάλα δημόσια έργα κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες: Αυτά που τα εγκαινιάζουμε δύο και τρεις φορές μέχρι να αρχίσουν να λειτουργούν, και αυτά που είναι έτοιμα και δεν τα εγκαινιάζουμε για να λειτουργήσουν.
 
Μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές τα εγκαίνια πέφτουν βροχή, οπότε, με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης του κάθετου την άνοιξη, κάτι μπορεί να γίνει μέχρι το καλοκαίρι.
 
Βέβαια θα πείτε μέχρι τότε θα έχουν γίνει και τα διόδια στη Μέστη, αλλά κάτι μας λέει πως κανένας δεν θα πάει να εγκαινιάσει εκείνη τη δομή, αλλά θα αρχίσει να λειτουργεί άμεσα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο 

Να σημειωθεί πάντως ότι εργασίες θα έχουμε στον κόμβο τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που επιτρέπει τη συνέχιση εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής και την ολοκλήρωση χάραξης του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού (Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα) και τη σύνδεσή του με την Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών, που θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πρέπει να διακόπτεται προσωρινά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα λωρίδας από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση, του ανωτέρω οδικού δικτύου και να εφαρμόζονται οι διατάξεις των ισχυόντων νόμων.
 
Σε καμιά περίπτωση δε θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού, με το μέγιστο μήκος των εργασιών να καθορίζεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.