Σχεδον 350 γυναικες εκαναν χρηση του panic button ως τις 31 Μαιου

2.124 γυναίκες ανά την επικράτεια έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή

Συγκλονισμένοι, για ακόμα μια φορά, από τη νέα γυναικοκτονία που έλαβε χώρα και μάλιστα στην «γειτονιά» μας, δίχως βέβαια το γεγονός αυτό να απομειώνει την σημασία ή την τραγικότητα όσων περιστατικών προηγήθηκαν.

Συγκλονισμένοι και από τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της 73χρονης συντοπίτισσας μας, και τα όσα επακολούθησαν, αν και πλέον έχει καταστεί σαφές πως η κακοποίηση δεν γνωρίζει, φύλο, ηλικία, οικονομική και κοινωνική «τάξη», ούτε και τα αίτια που την «γεννούν». Με μοναδικό «αισιόδοξο» – όσο μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο – δεδομένο ότι τόσο την περίπτωση της Αλεξανδρούπολης όσο και σε πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση κακοποίησης – και ευτυχώς όχι γυναικοκτονίας – στην Ξάνθη, ήταν οι γείτονες που ενεργοποιήθηκαν άμεσα και κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα διαβάσαμε τις δηλώσεις της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη σύμφωνα με την οποία περισσότερες από 2.124 γυναίκες ανά την επικράτεια εγκατέστησαν την εφαρμογή του panic button ενώ έως και τις 31 Μαΐου 349 εξ αυτών τη χρησιμοποίησαν ενημερώνοντας την αστυνομία ότι διέτρεχαν κίνδυνο.

Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μοιράστηκε η ίδια μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, στην γραμμή βοήθειας 15900, κάλεσαν 1.359 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας για να λάβουν την πρώτη βοήθεια σε επίπεδο συμβουλής και κατεύθυνσης, ενώ προανήγγειλε την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος συμβουλευτικής για γονείς και παιδιά σε επίπεδο δήμων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.