Σχεδια για ενημερωση των φοιτητων της Κομοτηνης για δωρεα μυελου των οστων

Κατά την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο

Στον εθελοντισμό πέρα από τα Χριστούγεννα, στοχεύει η πρωτοβουλία «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», που σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», ετοιμάζουν μια δράση συνηγορίας στο κομμάτι της εγγραφής νέων υποψήφιων δοτών μυελού των οστών, με έμφαση στους φοιτητές της Κομοτηνής, καθώς είναι το καταλληλότερο  ηλικιακό γκρουπ για να γίνει  κάποιος δότης μυελού των οστών.

Όπως σημείωσε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, με την Κομοτηνή να έχει πολλούς φοιτητές, θέλουν, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και το Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν στην ενημέρωσή τους κατά τη διάρκεια της εγγραφής τους στο Πανεπιστήμιο, γιατί είναι μια κίνηση κοινωνικής ευθύνης, που θεωρούν πως θα πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας εγγραφής.

«Πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας να γίνουμε δότες μυελού των οστών και εθελοντές, και να μην γίνονται εκδηλώσεις για να προσεγγίσουμε τον κόσμο, και ιδιαίτερα τους νέους» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως σαν χώρα είμαστε πολύ πίσω στον εθελοντισμό τόσο στο θέμα της αιμοδοσίας όσο και στο θέμα του μυελού των οστών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.