Σαββατο των ψυχων στην Κομοτηνη

Γέμισαν με πιστούς τα νεκροταφεία της Κομοτηνής το Σάββατο, Σάββατο των Ψυχών για την Ορθόδοξη Εκκλησία, που τίμησαν με αυτό τον τρόπο τους προσφιλείς τους που έχουν αποδημήσει εις Kύριο.
 
Και παρόλο που σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση όλα τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στις ψυχές των χριστιανών, που έχουν αποβιώσει ανά τους αιώνες, με την ελπίδα της ανάστασής τους κατά τη Δευτέρα Παρουσία, τόσο η Εκκλησία, όσο και πιστοί, τιμούν ειδικά τη μνήμη τους το Ψυχοσάββατο.
 
Έτσι οι πιστοί προσήλθαν για ακόμη μια φορά στα νεκροταφεία Κομοτηνής, για να τιμήσουν τους νεκρούς τους, να φροντίσουν τους τάφους τους, μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα που ενίσχυαν τα φρέσκα λουλούδια στους διάφορους τάφους, αλλά και από τη φωνή του ιερέα που στο βάθος έκανε ένα τρισάγιο προς ανάπαυση των ψυχών.
 
Άνθρωποι κάθε ηλικίας επισκέφτηκαν τους αγαπημένους τους, που μπορεί να μην είναι ποτέ μακριά από την καρδιά τους αλλά σε κατανυκτικές μέρες σαν και αυτές με τη μυρωδιά της γης να αναμιγνύεται με την μυρωδιά του θυμιάματος και των λουλουδιών, έρχονται πιο κοντά τόσο προς τους ίδιους, και οι ψυχές ανυψώνονται προσπαθώντας να αγγίξουν το Θείο… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.