“Refresh Your Greek”: Υποσχεται μια μοναδικη εκπαιδευτικη εμπειρια για τους ομογενεις των ΗΠΑ

Διοργανώνεται σε συνεργασία του Εργαστηρίου «+ΜορΦωΣΗ» ΤΕΦ/ΔΠΘ με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο και το Γενικό προξενείο της Ελλάδος στο Σικάγο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Τελετή Υποδοχής του “Refresh Your Greek” το Σάββατο 8-10-2022.  Πρόκειται για πρόγραμμα επαφής με την ελληνική γλώσσα που απευθύνεται σε ομογενείς των ΗΠΑ και θα υλοποιηθεί από εθελοντές, αποφοίτους του ΔΠΘ υπό την επίβλεψη της κ. Ζωής Γαβριηλίδου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης τόνισε στον χαιρετισμό του τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας για την ταυτότητα των ομογενών, η Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο αναφέρθηκε στη σημασία της Ίδρυσης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών για την Ελληνική Κοινότητα του Σικάγο ενώ η κ. Γαβριηλίδου τόνισε πως στην προσπάθεια για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, χρειάζεται συνέργεια και όχι αποκλεισμοί, πρόσθεση και όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός και όχι διαίρεση.

Οι εθελοντές δάσκαλοι, απόφοιτοι του ΔΠΘ με απόλυτο επαγγελματισμό παρουσίασαν το syllabus των μαθημάτων και το υλικό που ετοίμασαν. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15 Οκτωβρίου και υπόσχονται μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία!

Τη δράση συνδιοργανώνουν το Γενικό προξενείο της Ελλάδος στο Σικάγο, το Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΤΕΦ/ΔΠΘ «+ΜορΦωΣη» και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.