Πυρκαγιων εικασιες

Η ανάρτηση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Υπάρχουν αυτοί που μπροστά στον κίνδυνο της πυρκαγιάς σηκώνουν τα μανίκια και ψάχνουν τρόπο να φανούν χρήσιμοι και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Υπάρχουν και οι άλλοι, (λίγοι θέλουμε να πιστεύουμε αλλά θορυβώδεις) που πιάνουν τα πληκτρολόγια και έχουν διεξάγει ήδη τις έρευνες τους, έχουν βγάλει πόρισμα, έχουν βρει τους ενόχους τους δίκασαν, τους καταδίκασαν και έχουν επιβάλλει και τις αρμόζουσες ποινές. Συνηθίζουν μάλιστα να περιφέρουν διαδικτυακά και κάτι φωτογραφίες ως πειστήρια. Τέτοιες φωτογραφίες (δύο συγκεκριμένα) κυκλοφορούν από τη Δευτέρα στα social media για τις φωτιές στη Θράκη.

Με μια ανάρτησή της η κ. Ξανθίππη Παρασκευά, φροντίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ανατρέψει τέτοιου είδους εικασίες μερικών.

«Επειδή από χθες βαρέθηκα να βλέπω τη συγκεκριμένη φωτογραφία ως απόδειξη ότι δεχόμαστε επίθεση πανταχόθεν, να πω ότι αυτά που θυμίζουν βόμβες δεν είναι παρά καμμένες κυψέλες από τη φωτιά στην περιοχή του Ιάσμου. Όσο για την “περιποιημένη” φωτιά πρόκειται για κατασκευή μικρών παιδιών στο δασάκι της Νυμφαίας (την κοινοποίησε ο πατέρας των παιδιών). Κανείς δε γνωρίζει την πραγματική αιτία της φωτιάς στη Θράκη, τη Βοιωτία ή την Κύθνο. Εικασίες κάνουμε. Αλλά το να χρησιμοποιούμε άσχετες φωτογραφίες ως αποδείξεις των εικασιών μας, ξεπερνάει κάθε λογική», έγραψε η κ. Παρασκευά, και ομολογουμένως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Ας αφήσουμε στους αρμοδίους τα πορίσματα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.