Πυρα απο τον Α. Σαμαρα για την προτροπη σε αποχη του Κ. Μητσοτακη

«Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και στους βουλευτές να απέχουν;»

Αιχμές με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συζήτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρώην πρωθυπουργός προσερχόμενος στην κοπή της πίτας του Δικαστικού Συλλόγου Καλαμάτας και ερωτηθείς σχετικά δήλωσε: «Στην συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή».

Σχολίασε μάλιστα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αξιοπρεπή στάση την αποχή απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;», διερωτήθηκε αιχμηρά ο κ.Σαμαράς.

Όλα αυτά βεβαίως με τις «ευλογίες» του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που πριν λίγο καιρό του έδωσε το «ελεύθερο» να λέει και να ψηφίζει ως βούλεται, επειδή είναι πρώην πρωθυπουργός και όχι επειδή και μόνο είναι βουλευτής. Κι ας ορίζει αλλιώς το Σύνταγμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.