Ψηφισμα στηριξης των παλιννοστησαντων απο το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Για το θέμα των κόκκινων δανείων

Την στήριξή του για το θέμα των κόκκινων δανείων των παλιννοστησάντων συμπολιτών μας εξέφρασε, μετά από αρκετούς άλλους φορείς, και το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, εκδίδοντας ψήφισμα για αυτό το σκοπό στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το θέμα απασχολεί εδώ και καιρό τους συμπολίτες μας και όπως ανέφεραν κάποια μέλη του συμβουλίου, που με την ιδιότητά τους ως δικηγόροι έχουν ασχοληθεί και νομικά με το θέμα, αναμένεται να υπάρξει κάποια νομοθετική παρέμβαση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επειδή όμως το πρόβλημα είναι μόνιμο, και είχε εισαχθεί και αναβληθεί και παλιότερα, τελικά αποφάσισαν να συντάξουν ένα ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Τις προηγούμενες μέρες εκατοντάδες ομογενείς διαδήλωσαν σε πόλεις της Περιφέρειάς μας διεκδικώντας την προστασία των σπιτιών τους

Όπως είναι γνωστό, χιλιάδες ομογενείς ποντιακής καταγωγής αναγκάστηκαν να φύγουν από τους τόπους διαμονής τους και να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, χωρίς τις απαραίτητες δυνατότητες διαμονής στη χώρα μας.

Επειδή ο κίνδυνος να χάσουν την μοναδική κατοικία τους είναι πολύ μεγάλος, το κράτος θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των ομογενών παλιννοστούντων, στηρίζει το δικαίωμά τους να κρατήσουν τα σπίτια τους, και ζητά από την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, με διαγραφή τόκων, ανατοκισμών και προσαυξήσεων στα στεγαστικά δάνειας που δόθηκαν στους ομογενείς με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μείωση των οφειλών και εξυπηρέτηση του δανείου που απομένει με βάση το ετήσιο φορολογητέο ποσό, και να πάψει οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλων αναγκαστικών μέτρων εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και του Δημοσίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.