Ψηφισμα για την Παλαιστινη απο το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Ζητά δίκαιη και λειτουργική επίλυση του πιο μακρόβιου προβλήματος στην διεθνή σκηνή, του Μεσανατολικού

Ψήφισμα με το οποίο ζητά την δίκαιη και λειτουργική επίλυση του πιο μακρόβιου προβλήματος στην διεθνή σκηνή, του Μεσανατολικού, με σύντομη ανακωχή και οριστική ειρήνευση, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Να σημειωθεί πως κατά την συζήτηση του ζητήματος, εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το αν θα έπρεπε να εκδοθεί ένα ψήφισμα, κυρίως από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, που υπενθύμισε πως πάγια τακτική του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να μην εμπλέκεται σε θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, που ασκείται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα η μόνη αρνητική ψήφος για την έγκρισή του προήλθε από την Λαϊκή Συσπείρωση και τον κ. Γιάννη Λεβέντη, που ζήτησε καταδίκη του κράτους του Ισραήλ, απαίτηση για πλήρη αποχώρηση από τα παλαιστινιακά εδάφη και καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σύγκρουση.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Στην Κομοτηνή σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση ύστερα από νόμιμη πρόσκληση της Προέδρου του, Κλεοπάτρας Στογιαννίδου

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία

(με ψήφους 28 υπέρ έναντι 1 κατά επί των καταμετρούμενων)

να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη σύγκρουση στην Εγγύς Ανατολή, την εύλογη αλληλεγγύη του στους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αμάχους και την απόλυτη προσήλωσή του στο διεθνές δίκαιο, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις αποφάσεις του ΟΗΕ που μένουν επί πολλά χρόνια στα χαρτιά.

Απαντάμε στην εκατέρωθεν προπαγάνδα και στις πολεμοχαρείς ανταποκρίσεις που φτάνουν στην πατρίδα μας ότι η ειρήνη δεν θα έρθει με την εξάλειψη του ενός ή του άλλου λαού αλλά με μια δίκαιη και λειτουργική επίλυση του πιο μακρόβιου προβλήματος στην διεθνή σκηνή, του Μεσανατολικού.

Στα πλαίσια αυτά ελπίζουμε και η χώρα μας, που έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, να καταφέρει να συμβάλει σε μια ανακωχή και τελικά σε μια οριστική ειρήνευση για το καλό όλων των λαών της Ανατολικής Μεσογείου.

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 272/2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.