Προβληματα και καθυστερησεις στον διαγωνισμο του ΑΣΕΠ και στην Κομοτηνη

Με διαφορά ώρας η διανομή των θεμάτων σε πολλά εξεταστικά κέντρα της χώρας

Κανονικά αλλά με προβλήματα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Μαρτίου ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ (2Γ/2022) για τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Και ενώ η συμμετοχή άγγιξε σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού το 71% ή τις 76.799 υποψηφίους που προσήλθαν σε περισσότερα των 500 εξεταστικών κέντρων στην Ελλάδα τα προβλήματα και οι καταγγελίες δεν έλειψαν.

Το μεγαλύτερο όπως φαίνεται πρόβλημα που παρουσιάστηκε και στην περιοχή μας ήταν αυτό της μεγάλης καθυστέρησης στην διανομή των θεμάτων, με τους υποψηφίους να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα από τις 8 το πρωί και να τα παίρνουν τελικά στα χέρια τους σε διαφορετικές ώρες ξεκινώντας από 9.30, 10, 10:30 ακόμα και στις 11:15 το πρωί σύμφωνα με καταγγελίες σε εξεταστικά κέντρα του Βόλου.

Η διαφορετική ώρα διανομής των θεμάτων οφείλεται σύμφωνα με τον οργανισμό στα φωτοτυπικά των σχολείων που όπως γίνεται αντιληπτό έχουν διαφορετικό χρόνο «απόκρισης» στην εκτύπωση χιλιάδων σχολείων, ωστόσο κάποιοι εγείρουν ήδη ερωτήματα περί διαρροής των θεμάτων. Σε αρκετά από τα εξεταστικά κέντρα προέκυψαν προβλήματα και με την ποιότητα της εκτύπωσης των θεμάτων που οδήγησαν και στην διανομή έκτακτης οδηγίας, η οποία όμως έφτασε…αργά καθώς κάποιοι υποψήφιοι είχαν ήδη αποχωρήσει.

Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν επί της διαδικασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα, τονίζοντας πως «η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού και εγώ θα τα μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των Προέδρων των εξεταστικών κέντρων». «Είναι αυτονόητο ότι μετά την ολοκλήρωση έκδοσης των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσουμε, όπως πάντα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μια διαδικασία αξιολόγησης σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους» υποσχόμενος ότι θα γίνει συστηματική προσπάθεια  για τη βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής της όλης διαδικασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.