Προβλεπουμε κλωτσοπατιναδα για το σημα της Περιφερειας

Έντεκα προτάσεις φέρεται να έχουν κατατεθεί

Έντεκα προτάσεις φέρεται να έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια για το νέο σήμα της, και θα πρέπει να ομολογήσουμε πως, ενώ οι περισσότερες είναι αξιόλογες, δεν βλέπουμε ιδιαίτερη έμπνευση στην επιλογή, μιας και οι περισσότερες είναι ή προφανείς, ή έχουν αναφερθεί παλιότερα.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η Βασιλική ή το Θέατρο των Φιλίππων, ο Δημόκριτος, ο Θράκας Ιππέας και φυσικά η Νίκη της Σαμοθράκης, που ήταν και η αρχική πρόταση, ο Διόνυσος (για το κρασί) καθώς και ο χάρτης της περιφέρειας, ή ένας συνδυασμός αυτών (υπάρχει και πρόταση να συνδυαστεί το αστέρι της Βεργίνας με τον Θράκα Ιππέα, που αν μη τι άλλο, αποτελεί έναν ενδιαφέρον συγκρητισμό).

Θα ομολογήσουμε πως δεν περιμέναμε την πρόταση για τον μακεδόνα βασιλιά της Θράκης και διάδοχο του Μ. Αλεξάνδρου, τον Λυσίμαχο, όμως αυτή είναι και η μοναδική που, όσο και να πει κανείς, είναι πιο πρωτότυπη, αλλά εκεί σταματάμε. Για να μην αναφέρουμε την έκπληξή μας που κανένας δεν φαίνεται να πρότεινε την Δόμνα Βισβίζη (φαίνεται οι Εβρίτες είναι συντεταγμένοι πίσω από τη Νίκη), τον Απόστολο Παύλο, ή τον Ορφέα.

Είναι αλήθεια πως όταν έγινε το ανοιχτό κάλεσμα για προτάσεις, περιμέναμε πιο ευφάνταστες ιδέες, ή συνδυασμούς αλλά βλέπουμε μια σταθερότητα στην προσέγγιση, και δυστυχώς να αναδύονται τοπικισμοί στην προσέγγιση, αγνοώντας κάποιες φορές ακόμα και το γεγονός ότι κάποια σύμβολα ήδη χρησιμοποιούνται από άλλους φορείς, ή τείνουν να είναι πιο ευρεία από ότι η Περιφέρεια.

Με συγκεκριμένους συμβούλους να έχουν συνδεθεί με αρκετές από τις προτάσεις, αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την συζήτηση για αυτές, γιατί προβλέπεται διαφωτιστική για την ισχύ της Περιφερειακής μας συνείδησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.