Πρωτοκολλο συνεργασιας υπεγραψαν η ΣΚΑΣ του ΔΠΘ και το Ινστιτουτο Βυζαντινων και Μεταβυζαντινων Σπουδων της Βενετιας

Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα κρατικά ελληνικά ιδρύματα τα οποία λειτουργούν στο εξωτερικό

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών γίνεται το δεύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας που ξεκινά την συνεργασία του με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας.

Την είδηση της υπογραφής Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που έλαβε η σύγκλητος του ΔΠΘ στην τελευταία συνεδρίασή της για το 2022 μοιράστηκε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Κοσμήτορας της ΣΚΑΣ κ. Μανόλης Βαρβούνης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα κρατικά ελληνικά ιδρύματα τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν στο εξωτερικό, με τεράστιο ωστόσο επιστημονική παράδοση, ευφήμως γνωστό και «φειδωλό» στις συνεργασίες του, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στην συνεργασία αυτή με το ΔΠΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρωτόκολλο αυτό προβλέπει την ανάπτυξη από κοινού δράσεων, την πρόσβαση στα εκεί αρχεία της ελληνικής κοινότητας αλλά και την φιλοξενία καθηγητών, μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων με στόχο την έρευνα.

Ήδη όπως έκανε γνωστό πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην ιστοσελίδα της Σχολής δημοσιεύτηκε η πρόσκληση που αφορά σε πρόγραμμα υποτροφιών για την εκπόνηση διδακτορικών σπουδών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, τονίζοντας πως αυτός είναι και στόχος των συνεργασιών αυτών «να ανοίγουν δρόμους στους φοιτητές μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.