Πρωτια για το ΔΠΘ στο Erasmus+

Απαρατήρητα

Πρώτο ανάμεσα στο σύνολο των Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην απορρόφηση κονδυλίων για την Διεθνή Κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ αναδείχθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά αποτελέσματα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
 
Πρώτο και μάλιστα με απορροφητικότητα 100% των προβλεπόμενων κονδυλίων που αφορούν στην μετακίνηση φοιτητών και προσωπικού του Ιδρύματος από και προς τις χώρες εταίρους του προγράμματος.
 
Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια η κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού στο εξωτερικό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική διότι τα οφέλη που αποκομίζουν οι μετακινούμενοι είναι πολλά. Μέσω της Κινητικότητας οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και προσόντα, τα οποία συμβάλουν στη προσωπική τους ανάπτυξη, όπως η βελτίωση των γλωσσικών ικανοτήτων τους, η ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων και οι εξέλιξή τους ως Πολίτες της Ευρώπης, ενώ τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε φορείς του εξωτερικού.
 
 Επιπλέον, μέσω της κινητικότητας δίνεται η ευκαιρία στους καθηγητές και το προσωπικό Ιδρυμάτων, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες.
 
Γεγονός που φαίνεται ότι το ΔΠΘ γνωρίζει και «εκμεταλλεύεται» στο έπακρο για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκπαίδευσης στους φοιτητές του αλλά και στο εκπαιδευτικό του προσωπικό.
 
Συγχαρητήρια στο ΔΠΘ μας!Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.