«Προτεραιοτητες και ευρυχωρια»

Ο Γιώργος Πεταλωτής για τα σενάρια μείωσης του ΦΠΑ και την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Την ώρα που τα ελληνικά, και όχι μόνο, νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπα με τις τεράστιες ανατιμήσεις, «προϊόντα» όπως μας λένε της ενεργειακής κρίσης, οι κυβερνώντες δεν φαίνεται να συμφωνούν στην πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την στήριξη των νοικοκυριών, εκτός αν πρόκειται για «νοικοκυριά» αξίας άνω των 250 χιλ. ευρώ.

Το γεγονός καυτηρίασε σε ανάρτησή σου ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας την διχογνωμία που εκφράζεται δημοσίως από κυβερνητικά στελέχη, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει ότι εξετάζεται το σενάριο μείωσης του ΦΠΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο Υπουργός Οικονομικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το αποκλείουν κάθετα: «έχουμε διπλή κρίση», «δεν μπορούμε να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό», «απαιτείται σύνεση και σωφροσύνη», «τα έσοδα από φόρους είναι πολύ βασική πηγή για το κράτος για να κάνει όσα κάνει για την πανδημία», «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος». Την ίδια μέρα προαναγγέλλεται απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για ακίνητα με αντικειμενική αξία πάνω από 250 χιλ. ευρώ. Υπολογίζεται απώλεια εν μέσω πανδημίας 368 εκατομμυρίων ευρώ. Προτεραιότητες και ευρυχωρία».

Ο δημοσιονομικός χώρος κοινώς υπάρχει για μέτρα ανακούφισης απλώς υπάρχει προτίμηση στα τ.μ.!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.