Προσπερασεις υψηλου ρισκου στην εθνικη Κομοτηνης -Σαπων

Μπορεί οι αντιδράσεις για τα διόδια στην περιοχή μας να έχουν καταλαγιάσει, μετά και από την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση των παροικούντων σε αυτά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα βαίνουν καλώς, ιδιαίτερα όσο αφορά στη διέλευση των φορτηγών από τους επαρχιακούς δρόμους.
 
Γιατί αν η διέλευση φορτηγών δημιουργούσε μια φορά πρόβλημα στον δρόμο Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου τουλάχιστον σε αρκετά σημεία είναι αρκετά φαρδύς, δημιουργεί ακόμα περισσότερα στον δρόμο Κομοτηνής – Σαπών, από τον οποίο διέρχονται φορτηγά για να αποφύγουν τα διόδια της Μέστης.
 
Εδώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οδηγού εκ Βουλγαρίας, ο οποίος όχι μόνο κινείται το δρόμο αυτό, ο οποίος περνά και μέσα από αρκετούς οικισμούς, αλλά επιχειρεί και διπλή προσπέραση, μιας και όπως φαίνεται βιαζόταν.
 
Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν βιαζόταν κάποιος από την άλλη κατεύθυνση, δυστυχώς όμως η εμπειρία έχει δείξει πως σε αυτά τα πράγματα, η τύχη αργά ή γρήγορα τελειώνει.
 

Παρόλα αυτά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Άλλωστε αυτό σκέφτηκε και το υπουργείο, όταν αποφάσισε να ανοίξει τα διόδια για τους ντόπιους, να μην φωνάζουν πολύ πολύ, και τα άλλα προβλήματα μπορείς, όπως κάνουμε στα περισσότερα σε αυτή τη χώρα, να τα βάλεις κάτω από το χαλί, και μετά να τα ξεχάσεις με μεγάλη επιτυχία.
 
Βέβαια, θα πει κάποιος, που θέλει να κάνει το δικηγόρο του διαβόλου,  θα φτιάξουν τα ηλεκτρονικά ή δορυφορικά ή πέστε τα όπως θέλετε διόδια, που θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα.
 
Όμως επειδή πολλά ακούμε και λίγα βλέπουμε, από τη στιγμή που η παραχώρηση της Εγνατίας προχωρά με επιταχυνόμενο βηματισμό, ίσως μέχρι να γίνουν να προσέχουμε λίγο περισσότερο κάποια πράγματα… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.