Προσπαθουν να επαναφερουν την γιορτη κρασιου στην Αλεξανδρουπολη

Πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων από την ΕΠΟΦΕ

Συχνά στην περιοχή μας έχουμε το παράπονο, ότι δεν έχουμε εκδηλώσεις που να έχουν συνέχεια, ή ότι πολλές φορές αφήνονται να ατονήσουν.

Το πρόβλημα αυτό όμως έχουν κι σε άλλες περιοχές, μιας και η Γιορτή Κρασιού της Αλεξανδρούπολης, η οποία είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, κάπου «σκόνταψε» στα τελευταία χρόνια της διοίκησης Λαμπάκη, μιας και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) τα είχε «σπάσει» με την δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα τόσο το 2018, όσο και το 2019 να διοργανωθεί μόνο από το Δήμο.

Αφού μεσολάβησε η πανδημία, που αποδιοργάνωσε πολλά πράγματα, φαίνεται ότι φέτος η ΕΠΟΦΕ είναι αποφασισμένη να κάνει μια επανεκκίνηση στην Γιορτή, με την πρώτη συνάντηση να λαμβάνει χώρα στις 20 Ιουνίου.

Σε αυτή συμμετείχαν μαζικά 36 σύλλογοι, με την εκδήλωση να γίνεται σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ θα συναντηθούν ξανά σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την πιθανή επανέναρξη και επαναλειτουργία του πολιτιστικού αυτού θεσμού για την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο.

Ήδη οι σύλλογοι έχουν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις, με την προοπτική η γιορτή να γίνει στα τέλη Αυγούστου ξανά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (δίπλα στην παραλία ΕΟΤ), όπως και παλιότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.