Προσωρινα κλειστη η λεσχη σιτισης στην πανεπιστημιουπολη

Προβληματισμός για την εξέλιξη από την ΑΝΟΚ

Κλειστή θα παραμείνει η Λέσχη Σίτισης που βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης και εξυπηρετούσε τους οικότροφους φοιτητές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας πρόκειται για προσωρινό κλείσιμο που οφείλεται στην αλλαγή του αναδόχου σίτισης.

Τον προβληματισμό της για την εξέλιξη κατάθεση η φοιτητική παράταξη Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής σημειώνοντας πως οι οικότροφοι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν το λεωφορείο με το ήδη αυξημένο κόμιστρο (21ευρώ/μηνιαίως , 0,80 ευρώ/διαδρομή) και να σιτίζονται στις αντίστοιχες λέσχες φαγητού των πόλεων.

«Μέσα σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας και με δεδομένες όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις υπέρ της διασφάλισης της δωρεάν για όλους σίτισης των τελευταίων μηνών, με το καθεστώς αιτήσεων με κριτήρια, προβληματιζόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι. Λαμβάνοντας υπόψιν ταυτόχρονα και την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας που ομολογούν φοιτητές που κατοικούν στις εστίες, το περιβάλλον διαβίωσης για τους συμφοιτητές μας διακατέχεται ολοένα και περισσότερο από μια ατμόσφαιρα εξαθλίωσης και χειροτέρευσης. Γινόμαστε μάρτυρες σε μια μετάβαση του φοιτητικού βίου προς το χειρότερο , σε μια εποχή που η ακρίβεια και η υποχρηματοδότηση έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την ποιότητα της ζωής μας» επισημαίνει η φοιτητική παράταξη καλώντας το Πανεπιστήμιο και την Πολιτεία θα αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη που τους αναλογεί για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.