Προσοχη στους παγους πεζοδρομιων και ποδηλατοδρομων

Μπορεί ο χιονιάς, προς το παρόν, «να πέρασε και να μην ακούμπησε» στην Κομοτηνή -ευτυχώς-, ωστόσο οι θερμοκρασίες υπό του μηδενός που κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως κατά τις βραδινές ώρες δημιουργούν άλλα είδους προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών. Ο λόγος για τα απόνερα και τα λιμνάζοντα νερά που σε τέτοιου είδους θερμοκρασίες γίνονται πάγος. Έτσι λοιπόν και εμείς το βράδυ της Δευτέρας, περιδιαβαίνοντας την οδό Ορφέως γίναμε μάρτυρες ενός μικροατυχήματος που οφειλόταν στον πάγο.
 
Πρωταγωνιστής ήταν ένας ποδηλάτης που διέσχιζε, επί του ποδηλατόδρομου, την οδό.  Δυστυχώς για αυτόν δεν πρόσεχε τα νερά που είχαν γίνει πάγος και κάλυπταν όλο το πλάτος της ποδηλατικής λωρίδας και μέρος του πεζοδρομίου και έτσι γρήγορα βρέθηκε στο έδαφος. Το ευτυχές ήταν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τραυματίστηκε ο ποδηλάτης αλλά και το ποδήλατό του δεν υπέστη κάποια υλική ζημιά καθώς πήγαινε με μικρή ταχύτητα.  
 
Μπορούμε να εικάσουμε πώς βρέθηκαν εκεί τα νερά, όμως ελλείψει στοιχείων, δεν μπορούμε να αποδώσουμε τη μομφή κάπου συγκεκριμένα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γνωστοποιήσουμε το περιστατικό ώστε να εντείνουμε την προσοχή των διαβατών, εποχούμενων και πεζών, αλλά και ενδεχομένως να ευαισθητοποιήσουμε προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
 
Όσο για την έλλειψη φωτογραφικής αποτύπωσης του περιστατικού οφείλεται στο γεγονός ότι προτιμήσαμε να προστρέξαμε σε βοήθεια του άτυχου ποδηλάτη, όπως και άλλοι διερχόμενοι συμπολίτες μας. Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.