Προσεχως Τουριστες

Απαρατήρητα

Η ανάγκη της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, έχει τεθεί από όλες τις πλευρές, και ποικιλοτρόπως, ενώ ακόμα και στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας μας, βλέπουμε από τη μία την πρόταση του κ. Ανέστη Βαφειάδη, και από την άλλη την υπογραφή, μετά από πολλές καθυστερήσεις, του έργου για τις «Ενέργειες προώθησης τουριστικού προϊόντος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» (η προκήρυξη έγινε πριν την πανδημία), ενώ ας μην ξεχνάμε πως προ ολίγων μηνών παρουσιάστηκε η μελέτη για τον τουρισμό του Δήμου Κομοτηνής.

Πριν προχωρήσουμε, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι κακό να υπάρχει συζήτηση για τον τουρισμό στην περιοχή μας, αντίθετα είναι καλό να υπάρχουν προτάσεις, έστω και αν κάποιοι συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να διαμορφωθεί και καλύτερη εικόνα για το θέμα.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ πολλά ακούμε κατά καιρούς για τον τουρισμό, και έχουμε ακούσει και πολλές προτάσεις για την προσέλκυσή τους, βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, είναι μάλλον ισχνά στην ΑΜΘ, και η αύξηση των τουριστών δεν έχει ανάλογο αντίκτυπο στα έσοδα.

Άλλωστε η συγκεκριμένη μελέτη αναδείκνυε την ανάγκη επέκτασης της τουριστικής περιόδου, μιας και δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη ούτε η οικονομική επιφάνεια των τουριστών που προτιμούν την περιοχή μας, ούτε δια μαγείας θα εμφανιστούν χιλιάδες κλίνες στην περιοχή μας, για να φιλοξενήσουν τους τουρίστες το καλοκαίρι.

Έχοντας ζήσει πολλές ιδέες και προτάσεις (θυμάται κανείς το «η Κομοτηνή πρέπει να αποκτήσει brand name;) ελπίζουμε πως η πρόσφατη κινητικότητα θα αποβεί σε καλό. Γιατί πιο κάτω, ιδιαίτερα μετά την πανδημία και με πολλαπλές κρίσεις στον ορίζοντα, δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.