Προσεχει για να εχει

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση, όπως αναμενόταν άλλωστε, της Περιφερειακής Σύνθεσης, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν 4 από τους Περιφερειακούς Συμβούλους που εκλέχτηκαν με αυτή, και ανεξαρτητοποιήθηκαν αργότερα, σε θέσεις ευθύνης, είτε ως αντιπεριφερειάρχες είτε ως εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Το ερώτημα βέβαια που ανακύπτει είναι αφενός τι έγινε με τον πέμπτο σύμβουλο που ανεξαρτητοποιήθηκε, τον κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, αλλά και τι θα γίνει με τους συμβούλους που είτε απομακρύνθηκαν από θέσεις, (γιατί περιφερειακοί σύμβουλοι που δεν έχουν πάρει θέση κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας δεν έχουν απομείνει στην παράταξη του Περιφερειάρχη).

Για τον κ. Αμοιρίδη, μια απάντηση μπορεί να είναι πως, όπως φημολογείται, οι πολιτικές του φιλοδοξίες πηγαίνουν πέρα από την Περιφέρεια, για αυτό και μπορεί να χρειάζεται μια ελευθερία κινήσεων. Από την άλλη, βεβαίως υπάρχει μπροστά μας ένα ικανό χρονικό διάστημα ώστε να δούμε την ενδεχόμενη αξιοποίηση και των αποχωρησάντων από πόστα ή ακόμα, γιατί όχι, και νέα πρόσωπα.

Το κλειδί όμως θεωρούμε πως είναι η θητεία των αντιπεριφερειαρχών και των εντεταλμένων συμβούλων διαρκεί μόνο ένα χρόνο, σε αντίθεση με την τακτική που ακολούθησαν άλλοι φορείς αυτοδιοίκησης, όπου φτάνουν μέχρι το τέλος της θητείας της διοίκησης (στα τέλη του ’23).

Ίσως με αυτό τον τρόπο ο Περιφερειάρχης κρατήσει «ζεστούς» τους συμβούλους και διατηρήσει την ακεραιότητα της παράταξης, μην διακινδυνεύοντας τις «φυγόκεντρες δυνάμεις» που έπληξαν την Περιφερειακή Αναγέννηση, πριν αυτή γίνει Νέα (πράγματι, το Νέα Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση πάει πολύ). Ίσως να μην θέλει να δεσμευτεί σε αυτούς μέχρι το τέλος της θητείας. Ίσως να περιμένει τις εκλογές, και να θέλει να τους «απελευθερώσει» εγκαίρως για τον προεκλογικό τους αγώνα. Το σημαντικό είναι πως έχει φανεί από την αρχή, ότι δεν φοβάται να «μοιραστεί» όταν πρόκειται για θέσεις. Και στην κρύα, δύσκολη αρένα της πολιτικής, δεν είναι αυτό σημαντικό;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.