Προς ολοταχως για το αγγλοφωνο προπτυχιακο προγραμμα του ΤΕΦ του ΔΠΘ

Εκδόθηκε η απόφαση για το πρόγραμμα με τίτλο “BA in Hellenic Studies”

Άλλο ένα ουσιαστικό βήμα που μας κάνει επιτέλους να αισιοδοξούμε για την επιτυχή όντως ίδρυση και λειτουργία του από το 2014 σχεδίου δημιουργίας αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος με τίτλο “BA in Hellenic Studies” στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό σε ανάρτησή της η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ζωή Γαβριηλίδου εκδόθηκε η απόφαση ένταξης της Πράξης «Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με Κωδικό ΟΠΣ 5158637.

Να υπενθυμίσουμε ότι το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2014, όταν και είχε εκδοθεί ακόμα και το σχετικό ΦΕΚ είχαν πραγματοποιηθεί επαφές με ξένες πρεσβείες και είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από «φερέλπιδες» φοιτητές της αλλοδαπής για να φοιτήσουν σε αυτό, ωστόσο με το νόμο 4485 του 2017 το πρόγραμμα καταργήθηκε παρά την πρωτοτυπία του.

Λίγους μήνες πριν το σχέδιο της ίδρυσης επανήλθε με την Σύγκλητο του ΔΠΘ να δίνει το «πράσινο φως» για να φτάσουμε στο σήμερα και την προαναφερθείσα εγκριτική απόφαση.

«Ξεκινάμε με χαρά και μεράκι και σηκώνουμε (για άλλη μια φορά) τα μανίκια ώστε να είναι όλα έτοιμα για να προσφέρουμε μια μοναδική ακαδημαϊκή εμπειρία σε όσους παρακολουθήσουν το BA in Hellenic Studies στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ» έγραψε σχετικά η κ. Γαβριηλίδου και υιοθετώντας το μεράκι και την επιμονή στην προσπάθεια, ευχόμαστε πολύ σύντομα να δούμε όντως το πρόγραμμα να ολοκληρώνει επιτυχώς την «Οδύσσειά» του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.